Här får du veta mer om mig och mina smycken

Om Anna

Silver – den vackraste metallen av dem alla!
Jag har alltid älskat just silver, men det bästa med att formge sina egna smycken, är att jag inte behöver begränsa mig! Jag kan kombinera silvret med andra saker som jag tycker om. Ibland blir det romantiskt och blommigt med med återbrukat gammalt porslin, nostalgiskt med vintageknappar av glas och pärlemor eller en aning galet med gamla porslinsfigurer. För det är det som är tjusningen – att kunna förverkliga idéer och skapa av hjärtans lust.
Äkta vara och hög kvalité
Ska man göra något, ska man göra det ordentligt!
Jag vill kunna vara stolt över mina smycken. Kvalité och vackert hantverk är viktigt, för att det ska kännas hållbart och kunna vara till glädje länge. En tjusning med silversmide är att hantverket i stort sett utförts på exakt samma vis sedan vikingatiden. Det är ett traditionellt och riktigt gammalt hantverk – som kan tolkas och användas på ett nytt sätt.
Materialen ska vara äkta! Jag tycker det är lika roligt med bling-bling och gnistrande stenar som skimrande pärlor. Men det ska vara äkta vara – det finns så många vackra, naturliga material och stenar att välja emellan och arbeta med, att det faktiskt inte finns någon anledning till att fuska. Porslin, glas och pärlemor tycker jag också räknas till äkta vara.
Det är genuina och hållbara material, som blir ännu lite vackrare när de gifter sig med silver. Och eftersom jag alltid varit nyfiken av mig och tyckt om återbruk, gillar jag att hitta sätt där jag kan kombinera vintage material med silvret. Det är Återbruk De Luxe!
Vem är Anna?
Ja, vem är jag? Formgivare och kreatör, med många järn i elden. En idéspruta, som först arbetade många år som formgivare och glaskonstnär vid Studioglas Strömbergshyttan. Sedan bytte jag till det mindre formatet och började formge smycken av silver. Att “söka jobb” som smyckesformgivare var aldrig aktuellt. Jag ville ha friheten att göra precis vad som föll mig in, oberoende av trender eller andras godkännande. Då finns bara en väg att gå – att köra på egen hand. År 2006 lanserades AÖ SILVER. Glas och silver – det mest fantastiska med de materialen är, att vad man än ritar och hittar på, så blir det ännu vackrare när det förverkligas, tack vare materialets egen, inneboende skönhet.

Jag är också författare och skribent, som lika gärna arbetar kreativt med språket och trollar med orden. Det ena har aldrig hindrat det andra. Det är bara dygnets timmar som inte alltid räcker till. Den gemensamma nämnaren för allt jag gör, är humor och skaparglädje! Jag är praktiskt lagd, men försedd med en rejäl dos fantasi och lekfullhet. När jag formger smycken hoppas jag kunna förmedla den lustfyllda filosofin i silvret – det är helt enkelt smycken gjorda med glimten i ögat.

Kontakta Anna

Telefon: +46 (0)704 83 82 25
info@aosilver.se
Anna Örnberg & Co AB
Storgatan 79
365 42 Hovmantorp

Nyhetsbrev

Kontaktformulär

Scroll to Top